Τηλ. Επικοινωνίας - 698 403 4650
Μια τάρτα…αλλιώς

Μια τάρτα…αλλιώς

Λατρεύεις και εσύ την τάρτα με φρούτα; Πήγαινε αυτή τη γευστική εμπειρία ένα βήμα παραπέρα και αντικατέστησε τα φρούτα με αποξηραμένα φρούτα της επιλογής σου! Δοκίμασέ το και το αποτέλεσμα σίγουρα θα αξίζει τον κόπο…

Μερίδες: 8
Χρόνος αναμονής: 2 ώρες
Έτοιμο σε: 40’

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

175γρ. αλεύρι μαλακό

80γρ. ζάχαρη άχνη

125γρ. βούτυρο

1 αυγό

1 κρόκος αυγού

2 βανίλιες

½ κουταλάκι αλάτι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

65γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100γρ. ζάχαρη

500γρ. γάλα φρέσκο

2 αυγά

50γρ. βούτυρο

1 βανίλια

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

400γρ. αποξηραμένα φρούτα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη: Βάζετε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και τη βανίλια και χτυπάτε όλα τα υλικά στη μεσαία ταχύτητα. Προσθέτετε το αυγό και τον κρόκο και συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμη. Σιγά σιγά ρίχνετε και το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μία εύπλαστη ζύμη. Τη μεταφέρετε σε ένα μπολ, τη σκεπάζετε με μεμβράνη ώστε να μην πάρει αέρα και την αφήνετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίγετε την τάρτα σε πάχος 3 χιλιοστών. Την απλώνετε σε μία φόρμα διαμέτρου 24 εκατοστών και την τρυπάτε με ένα πιρούνι. Ψήνετε την τάρτα στο φούρνο για 20 λεπτά, ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Αφήνετε να κρυώσει και ξεφορμάρετε.

Για την κρέμα: Βάζετε το γάλα με τη βανίλια σε μία κατσαρόλα και την τοποθετείτε στη φωτιά. Ανακατεύετε τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αυγά. Πριν το γάλα πάρει βράση, ρίχνετε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύετε. Έπειτα ρίχνετε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει λίγο και γεμίστε την τάρτα. Τέλος, γαρνίρετε την τάρτα σας με αποξηραμένα φρούτα της επιλογής σας. Προαιρετικά, αλείψτε τα φρούτα με ουδέτερο ζελέ και… καλή απόλαυση!!

×

Cart